Фото: Поліція Харківщини

У Вовчанську зникли двоє волонтерів з Київщини

У Вовчанську Харківської області 10 травня, у перший день наступу рашистів на регіон, зникли двоє волонтерів. Правоохоронці припускають, що один із них міг загинути.

Про це повідомив начальник Вовчанської міської адміністрації Тамаз Гамбарашвілі, передає "Суспільне.Харків".

"Є інформація, що у перший день масованих обстрілів та евакуації волонтери самовільно, не узгоджуючи ні з поліцією, ні з нами, виїхали в місто, не володіючи інформацією, що не потрібно їхати у північну частину міста. Перебування цих двох волонтерів зараз невідоме. Або вони попали під обстріл і загинули, або потрапили в полон — ми не розуміємо цього", — сказав начальник МВА.

Гамбарашвілі додав, що громадська організація, яка відправляла волонтерів, звернулася до поліції з заявою про зникнення двох людей.

"Наскільки я знаю, це волонтери з Київської області, які хотіли допомогти з евакуацією населення у Вовчанську і заїхали у місто для евакуації або іншої гуманітарної цілі. Але вони не координувалися", — сказав "Суспільному" керівник відділу евакуації координаційного гумцентру Олег Іванов.

Іванов зазначив, що колеги зниклих волонтерів намагалися самотужки їх відшукати. Проте посадовець зауважив, що у цій ситуації всі організації мають чітко координувати свої дії із місцевою владою та поліцією, а не займатися самодіяльністю.

"Їхні колеги хотіли поїхати шукати, я з ними розмовляв, сказав, що це найдурніша ідея. Я розумію, яке це горе, але потрібно розуміти: коли ви заїхали й з вами щось сталося, через це буде ризикувати Національна поліція, люди, які вивозять інших. Потрібно допомагати, а не бути проблемою", — говорить Олег Іванов.

Своєю чергою керівник слідчих поліції Харківщини Сергій Болвінов заявив, що один з волонтерів, які зникли у Вовчанську, міг загинути. 

"Поки точилися бої за місто, двоє волонтерів на власній машині поїхали до Вовчанська, щоби евакуювати звідти місцеву родину. Але до адреси вони так і не доїхали — зникли. Ми вже розслідуємо цю справу, та, на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові. Один з них, ймовірно, поранений, другий — не вижив", — повідомив Болвінов.

Нагадаємо, розвідка Великої Британії вважає, що російські окупанти здійснюють активні наступальні дії у Харківській області та намагаються закріпитися у деяких населених пунктах. У такий спосіб війська країни-агресорки намагаються відволікти українські сили від інших напрямків фронту та створити загрозу для Харкова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 18:23