Фото: Pixabay

У Вроцлаві затримали двох білорусів і поляка за підозрою у роботі на розвідку РФ

У польському місті Вроцлав співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали двох білорусів та поляка. Їх підозрюють у підготовці диверсій за завданням російської розвідки.

Про це повідомила Національна прокуратура Польщі. 

Зазначається, що затримання відбулося ще 27 травня. Фігурантам інкримінують участь в організованому міжнародному злочинному угрупуванні, а також співпрацю з російськими спецслужбами та здійснення диверсійно-підривної діяльності на території Польщі за винагороду.

Усіх затриманих тимчасово арештовано на три місяці. Якщо їхню вину доведуть, то їм загрожує довічне ув’язнення.

Водночас генеральний прокурор Польщі Адам Боднар у коментарі TVN24 уточнив, що зловмисники підозрюються у скоєнні підпалів у країні. До того ж посадовець закликав усіх бути максимально чутливими до того роду подій, оскільки "це не лише випадкові ситуації".

За даними видання Rzeczpospolitа, затримані намагалися влаштувати підпали торгових центрів, ресторанів і будівельних складів у Гданську, Гдині та Марках.

Нагадаємо, у Польщі підготували проект постанови, яка тимчасово заборонить доступ до низки районів у прикордонній зоні з Білоруссю. Це відбувається на тлі напруги на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.05.2024 00:45