Фото: tribun.com

У яких областях найвищі та найнижчі пенсії: статистика ПФУ

Станом на сьогодні в Україні налічується 10,7 млн пенсіонерів. На початку березня було проведено переіндексацію виплат цій категорії населення, тому середня пенсія нині становить 5 238 гривень.

Як повідомили у Пенсійному фонді України (ПФУ), найвищі виплати отримують мешканці столиці.

Так, у Києві у середньому пенсіонерам щомісяця виплачують 7129 гривень. Далі йдуть Донецька (6560 гривень), Луганська (6049 гривень), Дніпропетровська області (5804 гривень).

А ось найменше виплат отримують пенсіонери у Тернопільській (3998 гривень), Закарпатській (4164 гривень) та Чернівецькій (4182 гривень) областях.

пенсії

В Україні з'явиться новий вид пенсії

Раніше ПФУ повідомляв, що деякі пенсіонери матимуть змогу отримати додаткові сім тисяч гривень. Меценатську пенсію виплатять тим українцям, яким вирішать допомогти грошима родичі чи друзі. У відомстві роз'яснили, що при перерахунку на благодійну адресну пенсію 10 тисяч гривень, сім тисяч гривень отримає пенсіонер, для якого відправили 10 тисяч, а ще три тисячі гривень підуть на пенсії іншим українцям.

"Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України, 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це сім тисяч гривень) буде включено до виплатних документів для обраного пенсіонера", — зазначали у повідомленні.

Також вказувалося, що 30% будуть спрямовані на фінансування виплат інших пенсіонерів. У Пенсійному фонді наголосили, що будь-який громадянин України, який проживає в Україні чи за кордоном, може зробити внесок до Пенсійного фонду: для того, щоб збільшити розмір пенсії своїх батьків, бабусь та дідусів (або просто близьких людей).

Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд прийняв ухвалу, яка передбачає, що ще одна категорія українців зможе вийти на пенсію достроково. Зокрема, це стосується тих, хто не може виконувати свої робочі обов’язки через стан здоров’я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.04.2023 04:26