Ігор Кузін. Джерело: if.gov.ua

У яких регіонах України найбільше хворих на коронавірус: відповідь державного санітарного лікаря

Ситуація з коронавірусом в Україні зараз доволі динамічна, вона постійно змінюється. Однак найвищий рівень захворюваності фіксують у трьох областях.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на слова лікаря-епідеміолога, спеціаліста в галузі громадського здоров'я та головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

"Найбільша кількість випадків реєструється в Рівненській, Дніпропетровській і Хмельницькій областях, це така трійка станом на зараз. Але ситуація швидко змінюється, бо це дуже динамічна інфекція", — розповів він.

Кузін зазначив, що відбулося повернення в регуляцію локальних карантинних обмежень, яка діяла у нас до пандемії.

"Якщо в якійсь області реєструємо епідемічний поріг, то локальним рішенням ухвалюємо певні карантинні обмеження. А загалом рекомендуємо носіння масок під час відвідування громадських місць. Станом на зараз перевищення епідемічного порогу немає в жодній області країни", — констатував санітарний лікар.

Він також додав, що десь місяць-півтора в Україні будуть спостерігатися в залишковій кількості гострі респіраторні вірусні інфекції, і вже тоді можна рахувати підсумки цього епідемічного сезону.

Нагадаємо, що в Німеччині 62-річний чоловік вакцинувався від COVID-19 217 разів. Він замовляв вакцини приватно протягом 29 місяців. Дослідники з Університету Ерланген-Нюрберг запевнили, що, на диво, чоловік ніяк не постраждав. До того ж у нього не виявлено жодних побічних ефектів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2024 12:19