Фото: Pixabay

У Німеччині чоловік вакцинувався від коронавірусу 217 разів: що з ним сталося

У Німеччині 62-річний чоловік вакцинувався від COVID-19 217 разів. Він замовляв вакцини приватно протягом 29 місяців.

Про це повідомляє The Lancet Infectious Sciences.

Як запевняють дослідники з Університету Ерланген-Нюрберг, на диво, чоловік ніяк не постраждав. До того ж у нього не виявлено жодних побічних ефектів.

"Ми дізналися про його випадок із газетних статей. Потім ми зв'язалися з ним і запросили пройти різні тести в Ерлангені. Він був дуже зацікавлений у цьому", — сказав доктор.

Дослідники протестували свіжі та заморожені зразки крові й слини пацієнта, що зберігалися останніми роками. Лікарі використали ці зразки, щоб дослідити, як реагувала імунна система на вакцинацію.

Лікар, який оглядав чоловіка, був стурбований тим, що гіперстимуляція імунної системи повторними дозами могла призвести до втоми певних клітин. Але нічого подібного під час дослідження не знайшли. І не було жодних ознак того, що він колись хворів на COVID-19.

"Важливо те, що ми не схвалюємо гіпервакцинацію як стратегію підвищення адаптивного імунітету. Поточні дослідження показують, що тридозова вакцинація у поєднанні з регулярними додатковими щепленнями для вразливих груп залишається кращим підходом", — зауважили дослідники.

Варто зазначити, що прокурор міста Магдебург зібрав докази того, що чоловік отримав щонайменше 130 щеплень. Відкрито розслідування за фактом шахрайства, але жодних кримінальних обвинувачень громадянину не висунули.

Нагадаємо, що до України на початку 2024 року завезли 340 тисяч доз вакцини від поліомієліту для імунопрофілактики дітей. Щеплення проводять у два, чотири, шість та 18 місяців, шість і 14 років, що забезпечує захист на все життя. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2024 04:21