Фото: Twitter Жозепа Борреля

У ЄС назвали єдину умову, за якої Росія буде готовою до переговорів

Очільник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Жозеп Боррель вважає, що Росія погодиться на переговори лише після того, як виграє війну проти України. Однак цього допустити не можна.

Про це повідомляє Sky News.

Дипломат наголосив, що Росія зараз за жодних умов не хоче миру, а навпаки — має намір й надалі продовжувати криваву війну проти України.

"Я бачу очевидний намір Росії виграти війну. Росія не піде на переговори, якщо не виграє війну", — заявив він.

Як відомо, днями речник російського диктатора Дмитро Пєсков пригрозив затяжною війною в Україні. Він заявив, що Росія, попри все, продовжуватиме так звану "спецоперацію".

Нагадаємо, на початку травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово казав, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2023 00:16