Фото: АрміяInform

У ЄС продовжили санкції проти Росії до січня наступного року

Європейський союз продовжив ще на щонайменше шість місяців економічні санкції проти Росії. Вони були введені у відповідь на агресію в Україні. 

Про це йдеться в повідомленні Євроради.

Рада ЄС прийняла рішення продовжити санкції проти РФ до 31 січня 2024 року. Обмеження стосуються сфери торгівлі, фінансів, технологій та товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Також вони передбачають відключення кількох російських банків від SWIFT та заборону на імпорт і транспортування сирої нафти, що перевозиться морем, і деяких нафтопродуктів з Росії в ЄС. Також йдеться про припинення діяльності в ЄС прокремлівських ЗМІ.

Вперше санкції ЄС, як проти конкретних осіб, так і проти державних і приватних компаній з РФ, були введені у 2014 році за дестабілізацію ситуації в Україні. З 24 лютого 2022 року ЄС прийняв вже 11 пакетів обмежень у відповідь за збройну агресію проти України.

Нагадаємо, у четвер, 20 липня, австралійський уряд запровадив нові обмежувальні заходи проти Російської Федерації. Під санкції потрапили 45 фізичних і юридичних осіб країни-агресора.

Раніше у Британії запровадили санкції проти 14 росіян. Зокрема, йдеться про 11 громадян Російської Федерації, причетних до примусової депортації українських дітей.

Також в Україні пропонують створити єдиний державний реєстр санкцій. Верховна рада ухвалила відповідний законопроект. За допомогою створення такого реєстру влада зможе вимагати належного дотримання обмежень, які вже запровадила Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 16:14