Фото: ГУР МО

У Євпаторії росіяни встановили "зуби дракона" (фото)

В тимчасово окупованій Євпаторії російські загарбники встановили "зуби дракона". Їх розмістили прямо на узбережжі.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"У Євпаторії окупанти встановили "зуби дракона" просто на березі. Очевидно вважають, що танки припливуть атакувати з моря", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Назаров опублікував фото захисних споруд окупантів. 

зуби дракона у Євпаторії

Фото: Telegram-канал "Погляд Назара"

Водночас місцеві пабліки повідомляють, що "зуби дракона" рашисти встановили на Південній косі поблизу селище Мирне. Воно розташоване за 30 кілометрів від Євпаторії.

"Зуби дракона"

Фортифікаційна дерев'яна, бетонна конструкція або гранітна брила, зарита в землю рядами. Призначена для перешкоди просуванню танкових підрозділів противника. Малі протитанкові надовби повинні підіймати або ушкоджувати днище танка і можуть бути замасковані. Великі протитанкові надовби мають своїм розміром ускладнювати розчищення проходів. Часто поєднуються з мінними полями та дротяними загородами.

У сучасних умовах надовби можуть використовуватися не лише як протитанкові загородження, але і проти БМП, БТР і інших рухомих засобів, що діють на полі бою, а також в прибережних районах моря і на березі як протидесантна загорода.

Нагадаємо, 22 липня у тимчасово окуповано Криму пролунали потужні вибухи та оголосили повітряну тривогу. За попередніми даними, горить нафтобаза.

Додамо, у четвер, 20 липня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. "Бавовну" чули у Гагарінському районі Севастополя та Феодосії. Цікаво, що кримські пабліки з посиланням на окупаційну владу згодом повідомили, що нібито проходять навчання зі стріляниною. 

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 11:57