У "Євробаченні-2022" візьме участь 41 країна

20 ЖОВТНЯ 2021 20:15

У міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення 2022" візьме участь 41 країна.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на сайт конкурсу.

"Ми так схвильовані тим, що у нас знову понад 40 учасників, які змагатимуться за легендарний трофей "Євробачення" в Турині у травні наступного року. Команда старанно працює над підготовкою до зустрічі всіх делегацій в новому місті-організаторі й гарантує, що пісенний конкурс Євробачення забезпечить грандіозне видовище, на яке розраховує майже 200 млн глядачів", — зазначив керівник конкурсу Мартін Естердаль.

Цього року на конкурс повернулася Чорногорія, яка два роки поспіль не брала участь через фінансові труднощі.

Також на "Євробаченні 2022" виступатиме представник із Вірменії. Минулого року країна відмовилася від участі через воєнні дії в Нагірному Карабасі.

У "Євробаченні 2022" братимуть участь такі країни: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Бельгія, Кіпр, Чехія, Фінляндія, Франція, Греція, Ісландія, Італія, Латвія, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словенія, Швейцарія, Україна, Австралія, Австрія, Болгарія, Хорватія, Данія, Естонія, Грузія, Німеччина, Ірландія, Ізраїль, Литва, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Росія, Сан-Марино, Іспанія, Швеція та Велика Британія.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: В Україні вперше буде затверджено стратегію розвитку сфери інтелектуальної власності

Світ, 20.10.2021 20:15