Фото: Вікіпедія

В Європарламенті ухвалили резолюцію до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Європейський парламент склав та ухвалив резолюцію до річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. У документі депутати ЄП закликають надати Україні авіацію, а також готуватися до переговорів щодо вступу до ЄС.

Про це розповіли в прес-службі Європарламенту.

У резолюції засуджують російське вторгнення і закріплюють підтримку України з боку ЄС. Зокрема євродепутати закликають надати Києву винищувачі, гелікоптери, ракетні системи та збільшити постачання боєприпасів.

Окрім цього, резолюція спонукає Євросоюз ухвалити десятий пакет санкцій проти Росії до кінця лютого та суттєво розширити його. Зокрема Європарламент просить зробити чинні санкції більш ефективними та заблокувати "лазівки" для Росії. Водночас, на думку депутатів, необхідно сформувати механізм для конфіскації заморожених російських активів на користь України.

"Ці активи мають бути використані для відновлення країни та компенсації жертвам війни. Вони також підкреслюють, що після закінчення війни Росія повинна буде сплатити серйозні репарації, щоб зробити суттєвий внесок у відбудову України", - йдеться у документі

Щодо вступу в ЄС, ЄП наголошує, що Європі необхідні "сміливі та комплексні політичні, безпекові і фінансові рішення".

Відтак, євродепутати закликають Україну, Єврокомісію та Єврораду працювати над початком переговорів про вступ до ЄС цього року.

Нагадаємо, 9 лютого президент України Володимир Зеленський виступив у Європейському парламенті. Під час промови Володимир Зеленський подякував усій Європі за те, що ЄС захищається від ворога разом з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2023 14:55