Фото: Twitter

"Україна буде членом ЄС": потужний виступ Зеленського у Європарламенті (відео)

У четвер, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський виступив у Європейському парламенті. Свою промову гарант почав зі слів "Слава Україні!", на що парламентарі в унісон відповіли: "Героям Слава!".

Під час свого виступу Володимир Зеленський подякував усій Європі за те, що Союз захищається від ворога разом з Україною.

"Я дякую Вам, що ми захищаємось разом. І ми мусимо захиститись. Ким би ми не були, ми завжди боремося проти зневаги. Де б ми не жили, ми робимо ставку на добросовісність. Про що б ми не мріяли для наших дітей та онуків, безумовним тлом для цього є мир і безпека. Чи буде це все можливим, якщо не здолати антиєвропейську силу? Лише наша перемога буде гарантувати кожну європейську цінність", — наголосив у зверненні президент України.

За словами гаранта, наразі вся Європа має спільну загрозу — "це диктатор із божевільними запасами радянської зброї та підживленням зброї від інших диктатур, зокрема, іранського режиму".

Окрім цього, Володимир Зеленський зазначив, що війна Росії проти України триває не лише за територію.

"Щоб бути здатним вести цю війну, Кремль абсолютно цинічно й послідовно, крок за кроком, рік за роком знищував те, що ми бачимо в основі нашої з вами Європи", — заявив президент.

Володимир Зеленський у Європарламенті.

Також гарант говорив про вступ України до ЄС. Зеленський зазначив, що Україна буде частиною Євросоюзу, адже для цього ми поєднуємо принциповість та енергійність.

"Ми не покладаємося на слова — ми діємо. Ми не пасуємо перед ворогом — ми стоїмо. Ми не втрачаємо час — ми змінюємося та змінюємо. Я вірю, поки ми разом, ми дбаємо про нашу Європу", — наголосив президент.

У відповідь Зеленський почув заяву президентки Європарламенту Роберти Мецоли.

"Ми сподіваємося, що ваш вступ до Європейського союзу буде найшвидшим в історії", — зазначила лідерка Європарламенту.

Виступ Зеленського завершився гімном України. Усі члени Європарламенту слухали його стоячи.

Нагадаємо, 8 лютого Україна та Велика Британія підписали Декларацію єдності. Окрім цього, уряд Британії готує передачу далекобійної зброї для ЗСУ.

Політика, 09.02.2023 12:50