Фото: Офіс президента

У Євросоюзі відреагували на рішення Фінляндії закрити кордон із Росією

Рішення влади Фінляндії обмежити перетин східного кордону з Російською Федерацією через ситуацію зі зростанням кількості біженців та мігрантів знайшло підтримку у Європейській раді.

Про це у соцмережі X заявив глава Європейської ради Шарль Мішель. Він наголосив, що повністю підтримує прем'єр-міністра Фінляндії Петері Орппо та саму країну за відповідне рішення.

"Вдячний Фінляндії за ефективні зусилля щодо захисту зовнішнього кордону Європи", — йдеться у публікації.

Мішель заявив, що Євросоюз готовий жорстко відповісти на спроби Росії використовувати "вразливих мігрантів як інструментарій".

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.11.2023 18:32