Фото ілюстративне. Джерело: zerowastelviv.org.ua

У Запоріжжі на підприємствах виявили 500 тонн схованої гумдопомоги, — ОВА

На підприємствах у Запоріжжі виявили 500 тонн гуманітарної допомоги, яку так і не отримали люди. Вона зберігалася там без відповідних документів.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко в Telegram.

"Цього тижня я звітував, що на одному з місцевих підприємств знайдено 200 тонн гуманітарної допомоги, яка "зберігалася" там без відповідних документів. По факту — була схована від людей. Ким та з якою метою схована — розберуться відповідні органи", — зазначив посадовець.

Малашко додав, що під час візиту на ще два підприємства було також виявлено гуманітарну допомогу — загалом 300 тонн.

"Вона не дісталася ані військовим, які боронять наш спокій у 30-ти кілометрах від обласного центру, ані вимушеним переселенцям", — зазначив голова ЗОВА.

Відтак, за його словами, тонни продуктів харчування, передані Запорізькій області у 2022, зіпсувалися "внаслідок злочинної недбалості".

Раніше у Львові зникла гуманітарна допомога зі США на суму 33,6 мільйона гривень. Йдеться про близько 10 тисяч тактичних аптечок IFAK, закуплених і відправлених американськими волонтерами для Збройних сил України.

Нагадаємо, що цього року Державна митна служба у взаємодії з Міністерством оборони виявили понад три тисячі випадків неотримання гуманітарної допомоги військовими частинами. Також було складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.11.2023 09:39