Фото: Держмитслужба

В Україні виявили понад три тисячі випадків неотримання гуманітарної допомоги військовими

Протягом дев'яти місяців 2023 року Державна митна служба у взаємодії з Міністерством оборони виявили понад три тисячі випадків неотримання гуманітарної допомоги військовими частинами.

Про це йдеться в повідомленні Держмитслужби.

Відомо, що перевірено понад дев'ять тисяч фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адреси 200 військових частин. Вдалося встановили більш ніж три тисячі випадків непідтвердження надходження цієї допомоги до військових частин.

"Для припинення виявлених порушень та притягнення винних до відповідальності митники направили 387 повідомлень про протиправне діяння за статтями 190, 358, 201-2 Кримінального кодексу України. Також склали 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги", — зазначають у відомстві.

Фото: Держмитслужба

Варто додати, що Держмитслужба спільно з Міноборони створила механізм контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів. Він дозволяє оперативно обмінюватися інформацією щодо підтвердження отримання військовими формуваннями таких товарів і виявлення ризикових митних оформлень.

"Вдячні громадським організаціям, волонтерам і міжнародним донорам, котрі допомагають Україні. Водночас нагадуємо, що ввезення товарів комерційного призначення під виглядом гуманітарної допомоги є порушенням чинного законодавства і передбачає настання відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Львові зникла гуманітарна допомога зі США на суму 33,6 мільйона гривень. Йдеться про близько 10 тисяч тактичних аптечок IFAK, закуплених і відправлених американськими волонтерами для Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.10.2023 15:17