Будівництво в Запорізькій області. Джерело: Telegram-канал Мінреінтеграції

У Запорізькій області будують підземні школи: на якій стадії роботи

У Запорізькій області тривають роботи над будівництвом одразу шести підземних шкіл. При цьому будівельники працюють без вихідних, щоби вкластися в терміни.

Про це повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

"Будуємо майбутнє: зведення підземних шкіл продовжуємо без вихідних. Особливо вдячний будівельникам Запорізької області, які зводять підземні школи для наших дітей. Об’єкти надскладні, а терміни стислі. Завдяки вашим зусиллям ми повертаємо життя в наші громади та наближаємо перемогу!" — наголосив він.

За його словами, зараз в області одночасно будується шість підземних шкіл. Деякі з них вже на стадії високої готовності, інші — на початкових етапах.

Федоров додав, що перші школи можуть відкрити вже в жовтні цього року. Начальник Запорізької обласної військової адміністрації зауважив, що школи будуються не лише у Запоріжжі, а й у сільських громадах, зокрема в:

  • Кушугумській,
  • Широківській,
  • Біленьківській.

"Безпечні школи — це пріоритет, який маємо виконати для наших мешканців до кінця року. Ця робота є частиною державної програми повернення дітей до очного навчання", — підсумував Іван Федоров.

Як відомо, навчання у школах України запланували розпочати 2 вересня, однак відбуватиметься воно по-новому: осінні канікули скасують, а також введуть шестиденку. Таким чином хочуть якомога більше навчального плану викласти у період року, коли світловий день довший.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що уряд готує декілька технічних рішень, які дадуть змогу запустити офлайн-навчання школярів в усіх регіонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 19:16