Фото: Офіс президента

У Зеленського назвали умови, за яких ППО зможе відбивати до 95% російських цілей

Українська протиповітряна оборона зможе відбивати до 95% російських цілей. Проте для цього необхідні додаткові системи ППО.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі Youtube-каналу "РБК-Україна".

"Ми з вами в останніх атаках РФ бачимо високий індекс збиття. Це говорить про те, що все ж таки система ППО достатньо ефективно побудована. Так, безумовно було б бажано мати ще більше пускових установок, перш за все — Patriot, SAMP/T, хоча б на 10 більше. Це б дозволило перекрити повітряний простір і суттєво підвищити індекс збиття, довести його до 90-95% збиття всього", — наголосив радник керівника ОП.

Водночас, як зауважив Подоляк, наразі Україна домагається того, щоб сусідні країни, які мають протиракетні засоби, в рамках міжнародного права могли б також відбивати російські атаки на нашу державу.

"Це суттєво полегшило б нам використання своєї ППО. Шляхом країн-партнерів, які могли б в рамках гуманітарної ініціативи закрити західні, західноцентральні області, ми могли б перерозподілити можливості своєї протиракетної системи, сконцентрувавши її по центру чи по півдню і сходу України", — наголосив він.

Радник керівника ОП додав, що для того, аби зменшити можливості ворога атакувати Україну, необхідно також бити по території країни-агресорки на глибину 600-800 кілометрів, знищуючи її стратегічну авіацію.

"Це не відновлювальний ресурс у РФ", — зауважив він.

Нагадаємо, раніше видання Business Insider заявило, що Україна активізувала свої удари по російських об'єктах, таким чином змушуючи Росію переглянути розміщення протиповітряної оборони. Кремль стикається з новими викликами у сфері ППО — необхідно вирішувати, які території захищати насамперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2024 19:39