Фото: АрміяInform

У Зеленського повідомили, скільки танків Україна отримає вже навесні

Вже цієї весни на озброєння ЗСУ надійдуть близько 150-300 танків від міжнародних партнерів. Орієнтовно Україна отримає озброєння 1 квітня.

Про це повідомив представник президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Є різні підрахунки. Але якщо говорити орієнтовно, то найближчим часом нам можуть передати 150-300 танків  це протягом 2-3 місяців", — заявив він.

Веніславського зазначив, що на останньому засіданні "Рамштайну" було досягнуте спільне розуміння, що Україні танки потрібні до 1 квітня, що пов'язано з активізацією російських військ.

Він також зауважив, що ці поставки танків є лише початком, оскільки для перемоги Україні потрібно набагато більше бронетехніки.

"Якщо у нас в цілому буде 10 танкових бригад — 1000 танків — це буде дуже ефективний інструмент для деокупації наших територій. Але, думаю, якщо їх (бригад, ред.) буде 5-7  цього також буде достатньо, щоб ефективно звільнити нашу територію", — запевнив Веніславський.

Нагадаємо, британські танки Challenger 2 прибудуть до України у березні поточного року. Велика Британія прискорює передачу озброєння в Україну.

Також секретар Ради національної безпеки та оборони та України Олексій Данілов заявляв, що Україна отримає Німецькі танки Leopard швидше, ніж передбачалось раніше. Українські військові проходять прискорене навчання щодо застосування західних танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 21:29