Фото: Офіс президента

У Зеленського прокоментували "плани" України вдарити по РФ на річницю війни

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не мала планів бити по Москві на річницю війни. За його словами, відповідне рішення було б інфантильним й не принесло б жодної користі.

Про це він написав у Twitter.

"Ми всі знову спостерігаємо дивну медіасенсацію... "У річницю війни Україна планувала вдарити по Москві з усіх сил, але партнери змусили її змінити рішення", — конспірологічно повідомили авторитетні американські ЗМІ. Звісно, без подробиць і логіки. І тому у мене виникає просте запитання. Навіщо нам це було потрібно? Яке завдання мала б вирішити така одноразова акція? Чи змінила б вона хід війни? Чи змусить росіян тікати? Чи зняла б потребу в зброї?" — пише радник голови Офісу президента.

Як відзначив Подоляк, публікація, яка посилається на "анонімні джерела" виконує лише одну катастрофічну функцію: сформувати громадську думку на Заході про те, що Україна нібито "нерозумна, інфантильна та імпульсивна країна, якій небезпечно довіряти серйозну зброю". За словами радника голови Офісу президента, Україна підходить до питання війни із залізною математичною логікою.

"Нам потрібні ракети дальнього радіуса дії, щоб знищувати російську логістику на окупованих територіях, і різні види авіації, щоб захищати небо і руйнувати російські укріплення. Це головні складові успішних контрнаступальних операцій та мінімізації втрат. Може, час припинити гратися у відмовки та кулуарну реальну політику, поки триває війна і гинуть люди?" — пише Подоляк.

Нагадаємо, 24 квітня The Washington Post опублікував матеріал, у якому повідомлялося, що США попросили Україну не проводити масові удари по Росії в річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого. Плани змінилися в останній момент. Журналісти переконують, що в Україні навіть обдумували морський удар по чорноморському місту Новоросійськ.

Додамо, очільник української розвідки Кирило Буданов вважає, що  Україна наближається до знакової битви. Під час контрнаступу Збройні сили зможуть повернути "достатні обсяги" окупованих Росією територій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 24.04.2023 17:58