Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

У Зеленського заявили про можливість розгляду альтернативного мирного плану Китаю та Бразилії

"Формула миру" України не є догматичним документом, у неї можна інтегрувати інші пропозиції. Зокрема, Київ може розглянути альтернативні мирні ініціативи Китаю, Бразилії та інших країн.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Corriere Della Sera. За його словами, на початку листопада Україна завершить роботу над "Формулою миру". Тож Єрмак не виключає, що можуть розглянути й альтернативні мирні ініціативи.

"На початку листопада ми завершимо нашу "Формулу миру", і Зеленський сказав, що тоді він буде готовий прислухатися до інших ініціатив, таких як Китай, Бразилія, Південна Африка тощо, щоб інтегрувати їх у нашу. Тоді наша пропозиція матиме значну підтримку", — заявив керівник Офісу президента України.

Єрмак також відкинув можливість будувати мирну пропозицію під впливом тих, хто хотів війни.

"Ми будемо готові провести міжнародну конференцію, коли відчуємо силу та підтримку Глобального Півдня для переговорів з Росією", — додав він.

Керівник Офісу президента не підтвердив, що другий Саміт миру можуть перенести на наступний рік. Він акцентував, що саміт проведуть, "коли будуть відповідні умови".

Нагадаємо, що в Україні вже 38% громадян вважають проведення переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним дієвим способом досягнення миру. Протилежну думку мають — 48%. Про це засвідчили результати опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 14:16