Фото: росЗМІ

У ЗСУ озвучили запаси іранських дронів в армії Росії

У російських окупантів існують великі запаси іранських безпілотників Shahed-136. Іран постійно їх поповнює.

Про це ЗМІ розповіла керівниця прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, нещодавно окупанти поповнили свій запас дронів, тому атаки продовжуватимуться. Гуменюк зазначила, що "не треба на них чекати, проте треба бути до них готовими".

"На жаль, запас "шахедів" у ворога поповнюється. Найголовніша проблема для України — те, що у країни-спонсора тероризму є свої спонсори. Саме тому вони одержують певну підтримку, завдяки чому проводять свої атаки. Ворог не цурається атакувати склади з гуманітарними вантажами, склади Червоного хреста, мирні житлові райони, лікарні, елеватори. Ми маємо справу з терористами, і маємо це усвідомлювати. І пам'ятати, що ми не можемо передбачити наперед, що саме буде застосовуватись і де", — розповіла речниця.

Нагадаємо, Іран заперечив постачання Російській Федерації ударних дронів Shahed. Мовляв, Тегеран вважає звинувачення безпідставними.

За даними CNN, Росія використовує води Каспію, аби отримувати зброю з Ірану. Країни Заходу не можуть перешкодити цьому. Експерти вважають, що цей маршрут використовується для перевезення безпілотників, куль і мінометних снарядів, які РФ закуповує для війни в Україні. Дані про рух суден засвідчують, що вантажні кораблі на Каспії все частіше вимикають транспондери (автоматичну ідентифікаційну систему, яку заведено тримати ввімкненою), а це дає підстави припускати, що вони мають причини для такої таємності. Аналітики вважають, що у західних союзників України мало сил, щоб зупинити такі поставки зброї.

Також відомо, що Іран є одним з головних спонсорів російської терористичної війни проти мирних українців. Москва щодня обстрілює дронами та іншою зброєю іранського виробництва українські міста, вбиваючи людей та руйнуючи інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 20:46