Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center Odesa

У ЗСУ відреагували на масове знеструмлення в окупованому Криму

У четвер, 18 січня, ввечері в анексованому Криму стався масштабний блекаут. Це свідчить про те, що Україна нищить військовий потенціал Росії на півострові не тільки обстрілами об’єктів, які працюють на російську армію.

Про це заявила керівниця прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі "Суспільне. Спротив"

Вона наголосила, що військові бази росіян теж живляться із загальної електроенергії півострова. А "ускладнення життя" цих баз є одним із завдань Збройних сил України.

"Ситуація в Криму триває під гаслом продовження сезону "бавовни". Тому будуть ще відповідні зміни й у загальній логістиці", — зазначила речниця Сил оборони Півдня.

За її словами, нищення потенціалу ворога відбувається не тільки в суто вогневий спосіб.

"Треба розуміти, що військові бази, які розгорнуті на Кримському півострові, так само живляться від тієї електрики, яка передбачена в загальному порядку, так само мають і водопостачання, й ускладнення їхнього життя. Це теж одне з наших завдань", — підсумувала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, що в грудні про можливість блекаутів уже на підконтрольній Україні території розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Він розповів, що блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 16:26