Фото: МВС

Удар по центру Чернігова: у МВС розповіли про ситуацію у місті

Після удару по центру Чернігова правоохоронці оточили подвір'я, куди стався "приліт" російської ракети. Поліція документує військовий злочин Російської Федерації.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, правоохоронці здійснять поквартирний обхід прилеглих будинків, аби переконатися, що жителі багатоповерхівок, які зазнали пошкоджень внаслідок обстрілу, не постраждали. Крім того, працюють додаткові патрулі поліції, аби уникнути фактів мародерства.

Водночас Клименко зауважив, що основні жертви події перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, а також повертались із церкви. Усі, хто перебував в драмтеатрі, вчасно спустилися до укриття. Працівники Національної поліції після оголошення повітряної тривоги намагалися завести всіх в укриття. 

"За драмтеатром знаходиться також великий парк.Там із самого ранку мами гуляли зі своїми дітьми. Центральна площа повністю була заставлена автомобільним транспортом. Наші рятувальники вчасно прибули після прильоту ракети і затушили епіцентр вибуху. Згодом, разом із поліцейськими, почали надавати першу допомогу громадянам", — розповів очільник МВС.

Ракетний удар по Чернігову

Вранці 19 серпня Російська Федерація обстріляла Чернігів. Під удар рашистів потрапив центр міста. У обласній військовій адміністрації припустили, що РФ вдарила балістичною ракетою. 

Президент Володимир Зеленський відреагував й наголосив, що "ось що таке сусідство з терористичною державою".

"Ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені", — написав Зеленський.

За останніми даними внаслідок ракетної атаки постраждали 117 людей, ще семеро — загинули. У зв‘язку з терористичною атакою РФ на Чернігів 19-21 серпня оголошено днями жалоби.

Нагадаємо, за інформацією журналістів, в момент удару у приміщенні відбувалася виставка дронів. Організатор виставки Марія Берлінська у соцмережах прокоментувала трагедію в Чернігові. Вона переконує, що для проведення заходу отримала всі дозволи місцевої влади. Також, за її словами, під час повітряної тривоги людей закликали перейти в укриття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 17:39