Фото: Facebook-сторінка Ігоря Табурця

Удар по Смілі на Черкащині 29 грудня: влада шокувала масштабами руйнувань

В місті Сміла Черкаської області внаслідок ракетного удару 29 грудня, пошкоджений 91 будинок. З них вісім — знищено повністю.

Про це повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

"Відновлювальні роботи тут уже в активній фазі. За інформацією натепер, маємо 91 пошкоджений будинок. З них вісім — понівечені вщент. Їх будемо відбудовувати з нуля. Ще чотири — наразі під питанням, чекаємо висновків експертів", — написав Табурець.

За його словами, над відновленням будинків працюють бригади з комунальників і волонтерів. Водночас з 2 січня збільшиться кількість бригад, адже прибуде підсилення з інших районів Черкащини.

Ракетний удар по Смілі

У п'ятницю, 29 грудня, російські окупанти атакували Черкаську область. Ворожа ракета влучила у житловий сектор міста Сміла. Поранень зазнали вісім людей. Серед них — дитина. Також 31 грудня стало відомо, що у лікарні померла 61-річна жінка, яка отримала поранення під час удару по Смілі. Наразі у місті тривають відновлювальні роботи.

Нагадаємо, що в новорічну ніч російські війська атакували Львівську область ударними безпілотниками. Через падіння уламків дрона загорівся музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича в селищі Білогорща та дах гуртожитку в університеті в Дублянах Львівської міської громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 16:57