Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Удари американською зброєю по території Росії: у США зробили рішучу заяву

Керівництво Сполучених Штатів Америки не підтримує удари своєю зброєю по території Російської Федерації. Водночас союзники мають на меті допомогти Україні захистити себе.

Про це повідомила амбасадорка США Бріджит Брінк під час круглого столу з Ізобель Коулмен, заступницею голови USAID, яка перебуває із візитом у Києві, пише "Радіо Свобода".

Вона, зокрема відповіла на питання журналістів, як Україні виграти війну за умов, коли американці не дозволяють обстрілювати територію РФ. У цьому контексті Брінк заявила, така позиція Білого дому залишається незмінною від початку повномасштабного російського вторгнення.

"Але перша частина допомоги Україні в захисті — це постачання нашої зброї та зброї партнерів, щоб підтримати зусилля ваших відважних героїв на фронті у поверненні ваших територій. Наша позиція від початку полягала в тому, що ми не уможливлюємо і не заохочуємо використання нашої зброї в Росії, за межами української території", — наголосила Бріджит Брінк.

При цьому амбасадорка зазначила, що мета президента Джо Байдена — допомогти Україні захистити себе та стримати агресію у майбутньому.

Нагадаємо, декілька днів тому журналісти видання The New York Times повідомляли з посиланням на власні джерела, що Пентагон дозволив Україні завдавати удари далекобійними ракетами ATACMS по позиціях росіян в окупованому Криму.

У ніч на вівторок, 30 квітня, українські сили завдали комбінованого удару по тимчасово окупованому Криму. Спочатку відбувся наліт безпілотників, а за ним — ракетний обстріл із ракет ATACMS.

Також у ніч на неділю, 28 квітня, у тимчасово окупованому Криму в районі Джанкою та Євпаторії було неспокійно. Місцеві мешканці чули вибухи, а представники окупаційної "влади" оголошували про ракетну небезпеку в Криму.

Своєю чергою новопризначений міністр закордонних справ Латвії Байба Браже наголосила, що деякі західні країни вже надали Україні дозвіл бити їхньою зброєю по об'єктах у країні-агресорці Росії.

Варто зазначити, що у ніч на суботу, 4 травня, у тимчасово захопленому росіянами Криму лунали вибухи. У ворожому міністерстві оборони заявляють про роботу протиповітряної оборони по ракетах ATACMS.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 11:52