Фото: соцмережі

Удари по мостах у Генічеську та Чонгарі: у ISW спрогнозували наслідки для окупантів

Українські військові продовжують створювати умови для майбутніх рішучих контрнаступальних дій. Удари по мостах в Генічеську та Чонгарі, які є критично важливими на російських шляхах логістики, є частиною плану з деокупації.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики стверджують, що Україна 6 серпня завдала ударів по двох ключових автомобільних мостах, які з’єднують окупований Крим і окуповану Херсонську область. Таким чином, на думку експертів, ЗС РФ змушують перенаправити автомобільний рух з коротших східних маршрутів на довші західні. Українські військові методично намагаються відрізати окупантів на півдні України та порушити їхнє матеріально-технічне забезпечення. 

Як пишуть аналітики, голова окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що ЗСУ випустили 12 ракет по автомобільному мосту через Генічеську протоку, а російська ППО перехопила дев'ять ракет. Фото, які поширювали російські ЗМІ, показують значні пошкодження мосту. Також російська сторона повідомила про обстріл Чонгарського мосту на трасі М-18 Джанкой-Мелітополь. Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов стверджував, що ЗСУ випустили дві ракети по мосту, одна ракета пройшла крізь російську ППО та пошкодила дорожнє полотно. Обидві переправи, зазначають у ISW, були атаковані крилатими ракетами Storm Shadow. Аналітики не отримали підтвердження того, що російська ППО змогла перехопити ці ракети.

Удари по мостах у Чонгарі та Геніческу 6 серпня

Інфографіка: ISW

Аксьонов повідомив, як зазначають у ISW, що на мосту через Чонгар тривають ремонтні роботи, а весь транспорт переправляють через КПВВ "Армянськ" і "Перекоп" і Т2202. ФСБ РФ між тим призупинила в’їзд цивільних осіб на Арабатську косу з 31 липня.

"Ступінь пошкодження мосту через Генічеську протоку, ймовірно, змусить ЗС РФ перенаправити військовий транспорт з Арабатської коси на більш довгі західні маршрути між окупованим Кримом і окупованою Херсонською областю. Це призведе до значних збоїв у логістиці та ймовірності затримок і заторів, а ліквідація пошкодження мосту в районі Генічеська займе чимало часу. Українські удари по мостах уздовж маршруту критично важливої логістики для окупантів є частиною української кампанії спрямованої на створення умов для майбутніх рішучих контрнаступальних операцій", — зазначають в ISW.

Нагадаємо, у ISW наголосили, що удари по російських військово-морських цілях, ймовірно, є елементом цілеспрямованої кампанії з перехоплення, спрямованої на створення сприятливих умов для проведення масштабніших контрнаступальних операцій України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 07.08.2023 07:27