Фото: Twitter Віктора Орбана

Угорщина шукає заміну російському газу: хто у потенційних кандидатах

Угорщина веде переговори з Катаром щодо купівлі газу, щоб зменшити свою залежність від Росії. Переговори з країною Перської затоки все ще продовжуються, і будь-які постачання надійдуть не раніше 2026 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю Bloomberg на Катарському економічному форумі.

"Половина потреб Угорщини в енергії надходить з Росії за довгостроковими контрактами. Для іншої половини ми маємо знайти інших партнерів. Ми шукаємо партнерів у всьому світі, і Катар є для нас потенційним партнером", — сказав він.

Bloomberg вказує, що тоді як інші країни-члени Європейського Союзу зробили кроки зі скорочення своєї залежності від російського газу та нафти після вторгнення РФ до України, Орбан уклав додаткові угоди з Москвою, щоб збільшити постачання природного газу. Угорщина також отримала звільнення від голосування за нафтові санкції ЄС проти Росії.

Нагадаємо, на форумі у Катарі Орбан зробив чергову скандальну заяву про війну в Україні. На його думку, Україна не може перемогти Росію. Він вважає, що війну можна зупинити лише тоді, коли "Росія укладе угоду зі США".

Раніше Орбан оскандалився заявою про Україну, назвавши її "країною, яка не існує економічно". Він вважає, що Європа змушена фінансувати багато українських потреб. На думку глави угорського уряду, без підтримки партнерів війна одразу закінчиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2023 04:29