Ігор Жовква під час перемовин із португальцями. Джерело: president.gov.ua

Україна домовляється про гарантії безпеки зі ще однією впливовою європейською країною

Україна та Португалія розпочинають переговори щодо підписання двосторонньої угоди з безпеки. Вона передбачатиме гарантії для нашої країни.

Про це повідомив Офіс президента України. Заступник його керівника Ігор Жовква провів розмову з дипломатичним радником премʼєр-міністра Португалії Жоржем Монтейру в режимі відеозвʼязку.

Він привітав колегу з призначенням на посаду та подякував за незмінне підтримання Португалією боротьби нашої країни з російською агресією.

"Цінуємо практичну участь Португалії в танковій, авіаційній коаліціях та коаліції морських спроможностей. Важливо, щоб обсяги й темпи військової підтримки продовжили збільшуватися", — наголосив Ігор Жовква.

Під час розмови заступник керівника Офісу президента поінформував Жоржа Монтейру про ситуацію на фронті та нагальні військові потреби України. Співрозмовники домовилися розпочати переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації "Групи семи" про підтримку України в найближчому майбутньому.

Окрему увагу приділили підтриманню Португалією української формули миру, а також європейських і євроатлантичних прагнень нашої держави. Жорж Монтейру відзначив прогрес України в здійсненні реформ, необхідних для її майбутнього членства в ЄС і HATO. Сторони скоординували графік подальших контактів на найвищому рівні.

Нагадаємо, в середині березня Жовква розповідав, що в України тривають переговори про гарантії безпеки з десятьма державами. У договорі йдеться не лише про військову допомогу, а й про фінансову та економічну підтримку, а також про відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.04.2024 22:24