Нарада в Офісі президента під головування Ігоря Жовкви. Джерело: president.gov.ua

Україна розпочала переговори про гарантії безпеки зі ще однією європейською країною

Україна й Іспанія розпочали переговори щодо підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки. Вже обговорили її структуру та погодили графік подальших перемовин.

Про це повідомив Офіс президента України. Там зазначили, що, за дорученням президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розпочав переговори щодо гарантій безпеки для нашої країни з Іспанією.

Під час діалогу сторони обговорили структуру майбутньої угоди та погодили графік подальших переговорів.

Як відомо, Україна продовжує вести переговори для укладання двосторонніх угод щодо гарантій безпеки з країнами Заходу. Такі документи, зокрема, передбачають надання Україні озброєння, допомоги в навчанні солдатів і не тільки.

Наша країна вже підписала угоди з низкою країн. Зокрема, 1 березня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню угоду з безпеки між Києвом і Амстердамом.

Раніше, 26 лютого, Україна розпочала переговори з Норвегією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Сторони обговорили основні структурні елементи та блоки майбутньої угоди й узгодили графік подальшої роботи.

Нагадаємо, 28 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що спочатку Сполучені Штати Америки мають ухвалити рішення щодо продовження фінансової допомоги Україні. Після цього відбудеться подальший прогрес стосовно підписання безпекової угоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 21:53