Українці, яких евакуювали з Лівану. Джерело: ГУР

Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей: серед них — діти та іноземці (фото)

У середу, 9 жовтня, із Лівану, де погіршилась безпекова ситуація, евакуювали ще 68 людей. Україні вдалося повернути 28 своїх громадян та 40 іноземців.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"9 жовтня 2024 року за дорученням президента України Володимира Зеленського здійснено четвертий етап евакуації з Лівану", — йдеться у повідомленні.

Завдяки успішній операції співробітників ГУР МО та МЗС України врятовано 28 українців (19 дорослих та 9 дітей) та громадян ще семи держав світу. Літак з аеропорту Бейрута вже приземлився у польському Жешуві. Вони вже прямують до України.

"Також вдалось забрати і двох собак ― українці дбають про своїх домашніх улюбленців", — зазначили в ГУР

Також наша держава повернула 40 іноземців з семи країн світу ― 26 дорослих та 14 дітей. Так, завдяки діям України у безпеці опинились громадяни:

  • Аргентини ― шестеро людей;
  • Мексики —  шестеро людей;
  • Молдови - восьмеро людей;
  • Румунії — одна людина;
  • Чехії — п'ятеро людей;
  • Колумбії — двоє людей;
  • Лівану — 12 людей.

"Завдяки координації з міжнародними партнерами та підтримці дружніх держав операція була проведена оперативно та без ускладнень", — додали в українській розвідці.

Варто зазначити, що під час попередніх трьох місій з близькосхідної країни змогли вивезти 234 особи: 189 громадян України та 45 іноземців. Загалом станом на 9 жовтня 2024 року з Ліванської Республіки евакуйовано 302 людини ― 217 українців та 85 громадян інших держав.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що європейські країни просять своїх громадян залишити Ліван, оскільки 1 жовтня Ізраїль розпочав наземний наступ на "Хезболлу". Ситуація в регіоні може загостритися в будь-який момент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2024 19:45