Фото: Telegram Андрія Костіна

Україна ідентифікувала сотні воєнних злочинців РФ та колаборантів, — Костін

Україні вже вдалось ідентифікувати 357 російських військовослужбовців та представників окупаційної влади, яких підозрюють у вчиненні воєнних злочинів. З цього списку 83 особи вже отримали судовий вирок.

Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустріч зі Спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду чи довільних страт, Моррісом Тідбол-Бінцом.

"Від самого початку своєї злочинної агресії у 2014 році Росія систематично викрадає, катує і вбиває українців. З початком повномасштабної війни ця політика залякування та знищення всіх, хто ідентифікує себе як українці, стала ще жорстокішою", — йдеться у заяві Генпрокурора.

Андрій Костін наголосив, що для боротьби з такими злочинами оптимізується робота Офісу генерального прокурора та посилюються знання і навички прокурорів та слідчих за підтримки міжнародних партнерів.

"Та реальна кількість таких злочинів, у тому числі скоєних на тимчасово окупованих територіях та в місцях несвободи, розташованих на території Росії, є значно більшою", — підкреслив Генпрокурор.

Костін також запевнив, що  Україна відкрита до посилення співпраці для забезпечення ефективного розслідування цих та інших воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін має в підсумку опинитися на лаві підсудних у Гаазі. Це невідворотно після всіх вчинених ним і його режимом злочинів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 21:56