Фото: Вікіпедія

Україна може отримати ракети ATACMS від США вже цієї осені, — WSJ

Сполучені Штати Америки вже цієї осені можуть ухвалити рішення про передачу ракет ATACMS Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що американський лідер Джо Байден ще не схвалив рішення про передачу ракет. Однак представники адміністрації заявили, що вони знову розглядають можливість постачання восени цього року армійської тактичної ракетної системи (ATACMS) для посилення контрнаступу України.

За словами офіційних осіб, плани, що розглядаються в адміністрації Байдена, передбачають постачання обмеженої кількості ракет, що може зняти побоювання Пентагону з приводу того, що американські запаси можуть бути сильно виснажені.

Крім того, раніше США домоглися гарантій того, що Україна не буде використовувати надану Америкою зброю для нападу на територію Росії, і очікується, що надання ATACMS залежатиме від аналогічної обіцянки.

Ракети ATACMS: що відомо

Твердопаливна балістична ракета класу "земля-земля" виробництва американської компанії Lockheed Martin із дальністю застосування до 300 кілометрів. Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS та M142 HIMARS. Ракета має покращений пакет наведення з глобальною системою позиціювання. Снаряд несе в собі осколково-фугасну боєголовку класу WDU18 масою 500 фунтів (понад 220 кг).

Нагадаємо, раніше CNN із посиланнями на неназваних посадовців заявляло, що Джо Байден найближчим часом ухвалить рішення про надання Україні далекобійних ракет ATACMS. Ймовірність того, що це станеться зараз, набагато вища, ніж раніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 16:35