Танк Abrams. Фото: Pixabay

Україна може отримати від Австралії списані танки Abrams, — ЗМІ

Влада Австралії обговорює можливість передачі Україні списаних американських танків Abrams. Проте остаточне рішення поки не ухвалено.

Про це повідомило видання The Sydney Morning Herald.

За даними журналістів, уряд Австралії спільно з владою США працюють над планом, який передбачає надання Україні танків Abrams. Зокрема, йдеться про партію з 59 танків у модифікації M1A1, яка була закуплена у 2004 році й списана цього літа.

У виданні зауважили, що міністр оборони Австралії Річард Марлес раніше виключав можливість надання Україні танків Abrams. Проте, як розповіли джерела видання в уряді, наразі очільник оборонного відомства Австралії змінив свою думку і вивчає можливість надання Україні танків Abrams з огляду на правила оборонного експорту США.

Журналісти припускають, що свою позицію щодо цього питання міністр міг змінити після обурень української діаспори через те, що уряд продає списану військову техніку на онлайн-аукціоні замість того, щоб передати її ЗСУ.

Водночас колишні військові високопосадовці, зокрема Пітер Ліхі, який керував австралійською армією, та Майкл Шоубридж, колишній посадовець Міністерства оборони, наголосили, що танки Abrams, хоча й списані, але і досі залишаються у хорошому стані.

Нагадаємо, 19 вересня Німеччина оголосила про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Наша держава отримає танки Leopard 1 A5, зенітні установки, боєприпаси та інше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2024 17:59