Танк Abrams. Джерело: Pixabay

Українські військові розкритикували танки Abrams: на які недоліки звернули увагу

Українські військові поставили під сумнів ефективність використання американських танків Abrams. Ті екземпляри бронетехніки, які надали Україні, мають низку слабких місць і недоліків.

Відповідний журналістський матеріал оприлюднив CNN із посиланням на розповіді українських членів екіпажів Abrams. Українські захисники заявили виданню, що американський танк не має броні, яка здатна витримати сучасне озброєння.

"Його броня недостатня на теперішній момент. Вона не захищає екіпаж. Насправді зараз це війна безпілотників. Тому тепер, коли танк викочується, росіяни завжди намагаються його підбити", — розповів боєць із позивним "Джокер".

Інший військовий із позивним "Дніпро" зазначив, що Abrams є "ціллю номер один" для російських окупантів. Представники 47 механізованої бригади розповіли журналістам, що 31 танк Abrams, який отримала Україна, залучили біля лінії фронту у східних регіонах. Попри заяви офіційних осіб США про те, що танки відвели від лінії фронту, українські захисники стверджують, що частина з них усе ще в строю.

Члени екіпажу Abrams зазначили, що недоліки Abrams проявилися під час боїв за Авдіївку, коли водій втратив ногу через пробиття броні. Також вони додали, що під час дощу або туману конденсат може вивести з ладу електроніку всередині танка. За словами воїнів, США передали Україні не той тип боєприпасів для Abrams, який потрібний для ведення бойових дій.

"Те, що у нас є, призначене скоріше для прямих танкових боїв, що трапляється вкрай рідко. Набагато частіше ми працюємо як артилерія. Вам потрібно зруйнувати дерево чи будівлю. У нас був випадок, коли ми випустили 17 снарядів по дому, а він усе ще стояв", — заявив боєць з позивним "Джокер".

Як відомо, Україна отримала від США 31 танк Abrams. Вашингтон упродовж тривалого часу не хотів надавати танки, пояснюючи це проблемами з обслуговуванням. Але постачання все ж відбулися.

Нагадаємо, в листопаді минулого року президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні передали недостатню кількість американських танків Abrams для успішного контрнаступу. На той момент, за його словами, ця техніка не відігравала важливу роль під час ведення бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 20:18