Фото: Telegram-канал Повітряних сил ЗСУ

Україна може збивати російські "Циркони": військові назвали системи ППО, які їх знищують

Україна може збивати російські гіперзвукові ракети "Циркон". Для цього можна застосовувати протиракетні комплекси SAMP/T чи Patriot.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України майор Ілля Євлаш під час ефіру "Радіо Свобода".

"Це дуже-дуже швидка зброя. Якщо ми кажемо про "Циркони", то це приблизно 8-9 Махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає. Вона стає дозвуковою. Десь 4,5 Махи. І саме в цей момент ми можемо застосовувати наші комплекси, які є протибалістичними. Це SAMP/T, Patriot, які можуть завдавати потужних уражень і збивати навіть от таку от зброю", — каже Ілля Євлаш.

Зазначимо, що 1 мах — це приблизно 1200 км\годину. 

Варто додати, що в ефірі телемарафону керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк завила, що ворог накопичив "Циркони" та може продовжити точковий ракетний терор України з акцентом на Київ. Такі удари завдаються ворогом переважно з південного напрямку.

Нагадаємо, раніше у Defense Express пояснили, чому швидкість руху ракети "Циркон" неможливо підрахувати. За приблизними підрахунками, якщо росіяни для пуску використовують береговий ракетний комплекс "Об'єкт-100" під окупованим Севастополем, до Києва ракета приблизно може долетіти за сім хвилин. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 14:43