Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Україна наблизилась до підписання безпекової угоди зі ще однією країною

У середу, 3 квітня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новопризначеним прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру. Сторони, зокрема, обговорили передумови для підготовки двосторонньої безпекової угоди в межах декларації "Великої сімки".

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram українського президента.

Зеленський привітав Монтенегру з його вступом на посаду глави португальського уряду та висловив подяку за особисту принципову позицію щодо підтримки України, а також та побажав плідної роботи задля процвітання Португалії.

"Обговорили перебіг виконання попередніх оборонних домовленостей між нашими країнами та доручили командам розпочати роботу над підготовкою двосторонньої безпекової угоди в межах декларації G7. Скоординували майбутні спільні контакти", — написав президент України.

Нагадаємо, 3 квітня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою. Сторони обговорили допомогу Україні, конфіскацію заморожених російських активів та підготовку двосторонньої безпекової угоди.

Також 17 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що наразі триває переговорний процес зі Сполученими Штатами Америки щодо двосторонньої безпекової угоди. Водночас остаточні терміни підписання безпекової угоди очільник держави так і не назвав.

Зауважимо, 16 лютого президент Володимир Зеленський і лідер Франції Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України. Її головною ціллю має стати програш Російської Федерації у загарбницькій війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.04.2024 20:23