Фото: Офіс президента

Україна наблизилась до підписання безпекової угоди зі ще однією європейською країною

Україна та Чорногорія розпочали консультації для підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки. Документ допоможе посилити співпрацю між двома країнами.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

"Україна та Чорногорія провели зустріч щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Документ сприятиме зміцненню безпеки у Європі та поглибленню співпраці між двома країнами", — йдеться у повідомленні.

Згідно з розпорядженням президента України Володимира Зеленського, українську делегацію очолює керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак. Сьогоднішні консультації провів заступник очільника ОП Ігор Жовква.

"Ми цінуємо непохитну позицію Чорногорії та незмінну підтримку України з початку російського вторгнення. Ми поділяємо спільні цінності та розраховуємо на допомогу з боку Чорногорії на шляху України до членства в НАТО. Україна та Чорногорія також прагнуть членства в ЄС і, безперечно, уже роблять внесок у безпеку та процвітання Європи", — зазначив Жовква.

Варто зазначити, що двосторонні безпекові угоди Україна укладає на виконання Спільної декларації G7, ухваленої 12 липня 2023 року у Вільнюсі. Загалом наша держава підписала вже 25 угод.

Нагадаємо, 22 серпня Україна й Ірландія провели фінальний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди. Йдеться про виконання Спільної декларації G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.08.2024 20:05