Переговори української та грецької делегацій. Джерело: Офіс президента України

Україна завершує роботу над підготовкою безпекової угоди зі ще однією важливою європейською країною

Текст двосторонньої безпекової угоди між Україною та Грецією перебуває на фінальній стадії. Лідери країн зможуть підписати її найближчим часом.

Про це повідомив Офіс президента України.

"За дорученням президента України та керівника Офісу президента заступник керівника офісу Ігор Жовква провів черговий раунд переговорів із Грецією щодо підписання двосторонньої безпекової угоди", — йдеться в повідомленні.

В Офісі президента України також уточнили, що сторони продовжили роботу над проектом документа й узгодили графік подальших переговорів для фіналізації угоди, щоби лідери могли підписати її найближчим часом.

"Наша держава вже уклала 25 двосторонніх безпекових угод на виконання Спільної декларації G7, ухваленої торік у Вільнюсі. Зараз Україна веде переговори ще з чотирма державами для підписання безпекового документа", — підсумували в президентському офісі.

Раніше в липні стало відомо, що Греція має намір вивести з експлуатації 32 старі винищувачі F-16 Block-30. Літаки можуть спрямувати в Україну. При цьому Україна не одразу зможе отримати ці винищувачі, адже спочатку Греція продасть їх у США, де їх модернізують, а вже після цього відправлять в Україну.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Афіни готові надати Україні системи протиповітряної оборони Patriot в обмін на безпекові гарантії від США та фінансові компенсації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2024 22:34