Фото: Офіс президента

Україна наступного тижня отримає понад 2 млрд євро за рахунок російських активів, — Боррель

Наступного тижня Україна отримає 2,5 мільярда євро надходжень від заморожених російських активів

Про це повідомив високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель у Люксембурзі перед початком  Ради міністрів ЄС, передає "Укрінформ".

За словами посадовця, сьогодні міністри закордонних справ країн ЄС мають ухвалити остаточне рішення щодо використання прибутків від заморожених російських активів для військової підтримки України.

"Як ви знаєте, ми все ще маємо шість правових рішень, які не можуть бути імплементовані, тому що одна з країн-членів не підтримує їх. Ми маємо уникнути такої ситуації навколо надходжень від російських активів. Ми маємо таке рішення, і представимо його сьогодні… Перший транш цих грошей буде сплачений наступного тижня", — наголосив Боррель.

Він зауважив, що другий транш Україна отримає вже у липні. До того ж посадовець уточнив, що сума першого траншу складатиме 2,5 мільярда євро

"Україна потребує більше допомоги, і вона потребує її зараз. Я думаю, що міністри підтримають пропозиції з метою  збільшення цієї допомоги з використанням доходів від російських активів. Я не маю цих грошей у власній кишені, але це рішення має бути прийнято негайно", — додав Боррель.

Нагадаємо, нещодавно міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен зазначила, що у питанні стосовно використання доходів від заморожених активів Росії на користь України не виникне ніяких юридичних проблем. Більшість російських заморожених активів зберігаються в банках Бельгії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 24.06.2024 10:59