Фото: Офіс президента

Україна ніколи не погодиться на замороження війни з Росією: Єрмак у Давосі зробив рішучу заяву

Влада України за жодних обставин не погодиться на замороження війни з державою-агресоркою Росією. Президент та його команда і надалі триматимуть курс на звільнення окупованих територій від російських загарбників.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Давосі за результатами обговорень української формули миру, передає "Радіо Свобода".

"Цей президент і ця його команда ніколи не погодиться і не прийме жодного замороження конфлікту. Це неприйнятно українським суспільством... Україні не потрібні заморожені конфлікти. Україні потрібен справедливий мир. І Україна хоче запобігти будь-яким потенційним агресіям у майбутньому і використовує цю можливість", — наголосив Єрмак.

Також посадовець зауважив, що міжнародні партнери України не підштовхують її до територіальних поступок на користь РФ.

"Партнери вже знають нас і нашу позицію, й поважають її... Я брав участь практично у всіх нарадах на високому рівні, зокрема лідерів, і ніколи не чув, щоб хтось із наших партнерів обговорював будь-який компроміс із нашого боку, який є для нас неприйнятним. Включно з питанням Криму", — резюмував він.

До того ж очільник ОП підбив підсумки четвертого раунду перемовин щодо українського плану завершення війни, до якого долучилися 80 країн та організацій з Європи, Азії, Глобального Півдня. Єрмак наголосив, що у всіх учасників є спільне бачення загальних принципів Формули миру, які безпосередньо стосуються незалежності, територіальної цілісності України та статуту ООН. 

"Важливо, що всі країни, які долучаються справді й відверто хочуть взяти участь і допомогти покласти край цій війні та встановити мир. Але є різні думки й ідеї, як це можна зробити. В різних країн — різний досвід... І це добре, тому що універсальна формула й план — це поєднання різних позицій і зусиль, але, знову ж таки, базуючись на головних принципах, на які спирається міжнародне право та статут ООН", — зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що замороження війни в Україні може призвести до того, що Росія буде готуватися до "реваншу". І за рік, два, три чи п’ять років окупанти з новою силою підуть війною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.01.2024 22:33