Фото: espreso.tv

Україна отримала майже 190 млн євро позики від Світового банку: куди спрямують кошти

Україна отримала 189,32 млн євро фінансування від Світового банку. Кошти надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку (МАР).

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

"Вдячний команді Світового банку за підтримку фінансової стійкості України. Залучені кошти дозволять відшкодувати першочергові соціальні видатки держбюджету, зокрема фінансування оплати праці працівників бюджетної сфери, а також надалі забезпечувати стійке державне управління в Україні", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Позику надано в рамках угоди про фінансування проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" між Україною та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР). Строк погашення кредиту від МАР — 10 років з чотирирічним пільговим періодом.

Кошти буде спрямовано на часткове відшкодування видатків державного бюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та педагогічним працівникам за лютий 2023 року.

Нагадаємо, 12 квітня повідомлялося, що Світовий банк виділить Україні 200 мільйонів доларів. Їх спрямують на відновлення української енергетичної інфраструктури.

Також відомо, що Японія виділить для України 30 мільйонів доларів. Ця допомога буде спрямована на постачання нелетального озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.05.2023 16:22