Фото ілюстративне зі соцмереж

Україна отримає від Данії додаткову допомогу у 2024 році: названо суму

У четвер, 25 квітня, данська влада ухвалила рішення щодо збільшення фінансування Українського фонду, в рамках якого Києву передають військову допомогу. Погоджена сума складе 4,4 мільярда данських крон, що в еквіваленті становить 590 мільйонів євро.

Відповідне повідомлення з'явилось у прес-службі міністерства оборони Данії.

За даними данського міноборони, 25 квітня уряд спільно з парламентськими партіями домовилися збільшити обсяг військової підтримки України ще на 4,4 мільярда данських крон у 2024 році.

"Із самого початку війни Данія була однією з найактивніших країн-донорів. Ми повинні продовжувати так само, і саме тому я радий, що переважна більшість партій у Фолькетингу підтримують нас, додаючи ще 4,4 мільярда крон до Фонду України на військову підтримку у 2024 році. Абсолютно важливо, щоб ми показали українцям, що ми підтримуємо їх за нинішньої серйозної ситуації", — йдеться у заяві міністра оборони Троельса Лунда Поульсена.

Сторони угоди зазначають, що більшість уже виділених пакетів військової підтримки у 2024 році реалізовано. Сторони угоди погоджуються з тим, що існує необхідність у подальшій значній військовій підтримці України цього року, і тому вирішили збільшити військову підтримку України на 4,4 мільярда доларів у 2024 році.

Метою військової підтримки Фонду України у 2023-2028 роках, як і раніше, буде надання прямої військової підтримки Україні у формі, наприклад, озброєння, іншої військової техніки та зусилля щодо навчання. Сюди входить, зокрема, купівля техніки, зброї тощо данською та закордонною оборонною промисловістю з метою пожертвувань Україні, а також фінансових пожертвувань та співробітництва з іншими країнами щодо підтримки України.

Договірні сторони також погоджуються, що можливості прямих закупівель в українській оборонній промисловості можуть бути реалізовані за наявності необхідних механізмів контролю.

Збільшення Фонду "Україна" у 2024 році здійснюється без зустрічного фінансування, що відповідає дискреційному послабленню структурного балансу у 2024 році. Зі збільшенням загальний обсяг військової підтримки в рамках Українського фонду складе 64,8 мільярда доларів США.

Нагадаємо, 23 квітня Україна та Данія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови нашої держави. Угода передбачає надання Києву 380 мільйонів євро для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику.

Раніше повідомлялося, що Данія першою у світі закупить озброєння та військову техніку для Збройних сил України в українських виробників. Країна виділила на це 28,5 мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2024 19:19