Фото: Офіс президента

Україна отримає від Франції новітні дрони-камікадзе

Найближчими тижнями Франція передасть Україні новітні дрони-камікадзе. Наразі безпілотники перебувають в експериментальній фазі.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в інтерв'ю Journal du Dimanche.

За словами очільника оборонного відомства Франції, Україна однією з перших отримає ці безпілотники. Поставка відбудеться вже найближчими тижнями.

"Найближчими тижнями Україна однією з перших отримає ці безпілотники. Це також представляє можливість для бойових випробувань цього нового покоління обладнання", — сказав Лекорню.

Наразі характеристики французьких дронів-камікадзе не розголошуються. 

Лекорню також додав, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Франція підготувала 10 тисяч українських бійців. Цього року навчання пройдуть ще від семи до дев'яти тисяч військових.

Нагадаємо, 16 лютого президент Володимир Зеленський та лідер Франції Еммануель Макрон підписали в Парижі двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки. Вона передбачає надання Україні у 2024 році до трьох мільярдів євро військової допомоги. Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква наголосив, що це третя подібна угода на виконання Спільної декларації "Групи семи", а на шляху до укладення документа — чотири раунди двосторонніх переговорів, незліченна кількість консультацій й телефонних дзвінків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 18.02.2024 16:18