Фото: "Мілітарний"

Україна отримає від Словаччини дві машини для розмінування: у чому їхня особливість

Взимку Словаччина допоможе Україні гуманітарною допомогою та розмінуванням територій. Зокрема, країна профінансує виробництво двох машин розмінування Bozena IV.

Про це заявив міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар, пише TASR.

За його словами, уряд Словаччини не надаватиме військову допомогу Україні, але й не блокуватиме постачання зброї та боєприпасів від приватних виробників.

"Словацька Республіка продовжить фінансувати виробництво двох машин для розмінування Bozena IV на замовлення України, які мають розпочати роботу вже на початку 2024 року в Херсонській області", — сказав Бланар.

Особливість машин розмінування Bozena IV

Систему BOZENA виробляє компанія WAY INDUSTRY для розмінування забрудненої вибухонебезпечними предметами території. Машини були розроблені на гусеничному ходу і керуються за допомогою дистанційного радіопередавача.

Системи мають основний корпус, бортовий пристрій, кабіну оператора й транспортну платформу-трейлер. Машини оснащені також обертовим пристроєм із ланцюгом. Bozena IV найоптимальніше використовується для протипіхотних мінних полів.

Нагадаємо, уряд Словаччини не затвердив чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні на суму 40,3 мільйона євро. Пропозицію підготувало колишнє керівництво Міністерства оборони Словаччини. Військова допомога мала складатися з чотирьох мільйонів одиниць набоїв калібру 7,62 міліметра, 5 172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 міліметрів, 140 ракет для системи протиповітряної оборони "Куб", восьми мінометів і 1 200 мін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 00:13