Роберт Фіцо. Джерело: censor

Уряд Словаччини відмовився надавати Україні 40 млн євро, які пропонували попередники

Уряд Словаччини не затвердив чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні на суму 40,3 мільйона євро. Його запропонували попередники.

Про це повідомила словацька агенція TASR. Пропозицію про надання допомоги підготувало колишнє керівництво Міністерства оборони Словаччини.

Військова допомога мала складатися з чотирьох мільйонів одиниць набоїв калібру 7,62 міліметра, 5 172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 міліметрів, 140 ракет для системи протиповітряної оборони "Куб", восьми мінометів і 1 200 мін.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Словаччина надала Україні тринадцять пакетів військової допомоги на загальну суму 671 мільйон євро.

Ймовірно, йдеться про пакет допомоги, проти надання якого виступила президентка Словаччини Зузана Чапутова, оскільки відповідна пропозиція з'явилася вже після парламентських виборів.

Речник Чапутової Мартін Стрижинець пояснював, що президентка таким чином "поважає результати демократичних виборів", переможець яких Smer-SD обіцяв виборцям "не давати Україні жодного патрона".

Нагадаємо, що 6 листопада прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який раніше заявляв про намір припинити військову допомогу Україні, запевнив, що не перешкоджатиме передачі зброї для Збройних сил України від приватних компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 16:02