Фото: warfiles.ru

Україна отримає військові кораблі, які супроводжуватимуть цивільні судна через "зерновий коридор"

Держави-партнери передадуть Україні військові кораблі, які супроводжуватимуть цивільні судна через "зерновий коридор" у Чорному морі

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на конференції Grain from Ukraine.

"Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього", — наголосив президент.

Зеленський наголосив, що Україна вважає створення зернового коридору без Росії одним з найбільших досягнень за рік. Відтак наразі працюють над тим, щоб забезпечити безпеку кораблів, які йдуть цим коридором.

Крім того, в України є домовленості з партнерами щодо захисту Одеського регіону додатковими системами ППО. 

"Дуже конкретні комплекси, дуже конкретний запит вже направлений партнерами, і можу сказати, що він уже погоджений. Скоро цей регіон буде захищений дуже потужним ППО. Нам важливі не лише кораблі, а й люди, які там живуть", — зауважив президент.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що найважча ситуація з протиповітряною обороною в Україні у прикордонних з Росією і Білоруссю областях, а також у прифронтових та окупованих регіонах.

Також речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що Україна вже має на озброєнні весь номенклатурний перелік протиповітряної оборони, про який домовлялася із західними партнерами. Але кількості цих систем все ще не вистачає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.11.2023 16:59