Фото ілюстративне. Джерело: Facebook-сторінка Олександра Кубракова

"Зерновий коридор" призупинив роботу: виникла загроза з боку російської авіації

Україна призупинила роботу нового "зернового коридору". Це сталося через можливу загрозу з боку російських військових літаків і морських мін.

Про це заявила київська консалтингова компанія "Барва Інвест".

"Ми хочемо повідомити вам про тимчасове припинення руху суден на вхід і вихід. Поточна заборона поширюється на 26 жовтня, але не виключено, що відбудеться її продовження", — йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що напередодні Адміністрація морських портів України опублікувала повідомлення про те, що рух суден в і з коридору призупиняється з 26 жовтня 2023 року.

"Таке призупинення де-факто вже діяло протягом останніх двох днів через рішення військових, які посилалися на "вибухову загрозу", що виникла внаслідок збільшення активності російської авіації", — зазначили в консалтинговій компанії.

Речниця Об'єднаного координаційного центру Південного оперативного командування Наталія Гуменюк повідомила, що російська тактична авіація продемонструвала підвищену активність поблизу морського торговельного шляху над Чорним морем.

"Протягом декількох днів не спостерігалося наближення російських літаків до морських транспортних шляхів. Однак зрештою вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої", — зазначила вона.

"Звертаємо увагу, що ці неочікувані обмеження означають простої суден. Очікуємо на негативну реакцію бізнесу на відсутність прогнозованості. Ті учасники ринку, які зараз зі своєї кишені виплачують гроші за простої, при подальшій діяльності в Україні будуть закладати ці ризики та перекладати додаткові затрати вниз по логістичному ланцюжку. Як завжди, в результаті це відчує виробник на рівні закупівельної ціни", — підсумували в компанії "Барва інцест".

Нагадаємо, що 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про швидкий запуск нового маршруту для експорту агропромислової продукції з нашої країни "Шляхами солідарності". Це відбуватиметься через території Молдови та Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 15:57