Колаж TrueUA

Україна під атакою "шахедів": де зафіксовано ворожі дрони

Ввечері 16 жовтня війська країни-агресорки випустили для атак по Україні ударні дрони-камікадзе типу "Шахед". У низці областей пролунали сирени.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, близько 22:22 на Сумщині було оголошено загрозу ударних дронів. Згодом було зафіксовано рух безпілотників через Сумщину у західному напрямку, а також декілька груп БпЛА з Сумщини рухалися на Полтавщину.

Вже о 22:47 ворожі дрони були помічені на Полтавщині у напрямку Миргорода і Полтави. Водночас о 23:16 російські БпЛА летіли у напрямку міста Чернігів. 

Крім того, ворожі безпілотники були помічені на межі Запорізької та Дніпропетровської областей. Вони рухалися у північному напрямку.

Станом на 23:45 рух ворожих БпЛА зафіксовано:

  • з Чернігівщини курсом на Київщину;
  • з Черкащини курсом на Київщину;
  • на Полтавщині курсом на захід;
  • через Сумщину на Чернігівщину та Полтавщину;
  • з Дніпропетровщини на Донеччину.

повітряна тривога 16 жовтня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Зауважимо, за даними Повітряних сил, у ніч на 16 жовтня ворог атакував Україну ракетами різного типу, а також ударними безпілотниками типу "Шахед". Наші захисники знищили 51 ворожий дрон. 

Вранці 16 жовтня країна-агресорка продовжувала свою масовану атаку "шахедами" по українській території. Деякі безпілотники були помічені поблизу західних областей нашої держави.

Згодом стало відомом, що під час нічної атаки 16 жовтня російська армія завдала удару по одному з промислових об'єктів Тернопільщини. Внаслідок атаки виникла масштабна пожежа.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 23:52