Фото: Таміла Ташева. Джерело – "Євромайдан прес"

Україна планує вирощувати канабіс у Криму, — заява представника президента

Україна розглядає можливість вирощувати канабіс в окремих регіонах Криму. Відповідний крок наша країна планує зробити після його легалізації.

Таку заяву у Facebook зробила постійний представник президента України в Криму Таміла Ташева.

За словами чиновниці, ідею про вирощування канабісу в Криму та сприяння виробництву медичних засобів на основі канабісу та експорту його в інші країни внесли до "Стратегії економічного відновлення Криму".

Такий документ підготували до торішнього саміту Кримської платформи.

"Дякую народним депутатам за важливе рішення. Сподіваюся на швидке доопрацювання між читаннями та ухвалення закону", — заявила Ташева, коментуючи прийняття законопроекту про легалізацію канабісу за основу.

Кого лікуватимуть канабісом

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, що йдеться про лікування людей, які мають хронічний біль, неврологічні розлади та психічні розлади. Він уточнив, що медичний канабіс використовуватиметься за наявності доказової бази щодо ефективності його використання: відповідні препарати продаватимуть за рецептами.

Наразі необхідно розробити клінічні протоколи щодо дозування та конкретних випадків використання таких ліків. Для цього знадобиться близько шести місяців. Крім того, препарати мають пройти реєстрацію в Україні.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків для усіх, хто цього потребуватиме. Також він підтримав виробництво ліків в Україні.

Повідомлялось, що найбільший відсоток підтримки легалізації канабісу був у фракціях "Голос" — 95% та "Слуга народу" — 77%. Фракція "Батьківщина" дала найбільший відсоток голосів "проти" — 58%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.07.2023 22:09