Фото: Офіс президента

Україна почала переговори про гарантії безпеки ще з однією державою

У четвер, 18 квітня, Україна та Чеська Республіка розпочали переговори щодо двосторонньої угоди у сфері безпеки. 

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

Зазначається, що перший раунд перемовин провів заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква. Чеську сторону представляв генеральний директор з питань безпеки та багатосторонніх відносин Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Давид Конецький.

"Чехія демонструє незмінне лідерство у підтримці України та заохочує інших партнерів до реалізації сміливих і важливих ініціатив, зокрема щодо постачання нашій країні боєприпасів. Ми також відчуваємо потужну підтримку Чехії на шляху до майбутнього членства України в ЄС і НАТО", — наголосив Ігор Жовква.

У ході перемовин, за даними ОП, обидві сторони засвідчили прогрес у підготовці проекту майбутньої безпекової угоди, обмінялися баченням її змістового наповнення, зокрема щодо посилення співпраці в галузі ОПК, а також узгодили графік подальших переговорів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Португалія розпочали переговори щодо підписання двосторонньої угоди з безпеки. Вона передбачатиме гарантії для нашої країни.

Крім того, в середині березня Ігор Жовква розповідав, що в України тривають переговори про гарантії безпеки з десятьма державами. У договорі йдеться не лише про військову допомогу, а й про фінансову та економічну підтримку, а також про відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 22:30