Системи ППО THAAD. Фото з відкритих джерел

Україна подала США новий запит на зброю: що найбільше потребують військові (перелік)

Україна запросила у США нові види озброєння для успішного відбиття російської агресії. Серед них — винищувачі F-18, безпілотники, ударні гелікоптери Apache та інше.

Про це повідомив Reuters. Журналісти стверджують, що Міністерство оборони України представило "перелік озброєнь для задоволення потреб сил оборони України" під час закритого засідання у Вашингтоні, на якому були присутні урядовці та керівники оборонної промисловості США.

За даними джерел, які ознайомилися зі списком, до нього ввійшли зразки озброєння, які Україна вже має на озброєнні, у тому числі танки "Абрамс" та 155-міліметрова артилерія, а також літаки F-16, безпілотники та ракети ATACMS великої дальності.

Але в списку є декілька нових пунктів, у тому числі транспортні літаки C-17 Globemaster виробництва Boeing і C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin. До списку також увійшли ударні вертольоти Apache та Black Hawk.

У документах ідеться, що Україна просить у США винищувачі F-18, три типи безпілотників виробництва General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian та систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

Нагадаємо, що 6 грудня Сполучені Штати Америки оголосили пакет військової допомоги Україні. До нього увійшло озброєння вартістю 175 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 11:23